retreat 2018 storbild.jpg

TYST RETREAT 13-15 APRIL

Mälarökyrkan tillsammans med Söderhöjdskyrkan erbjuder varje år en tyst retreat. ”Retreat” betyder att dra sig tillbaka. I alla tider har människor sökt sig till avskilda platser som ger möjlighet till stillhet och bön, eftertanke och självinsikt. I en kultur där aktivitet och effektivitet premieras, glömmer vi ofta det enkla och självklara – att människans liv är en pendling mellan arbete och vila. För att kunna ge är det nödvändigt att ta emot. 

Från det att retreaten inleds till dess den avslutas råder tystnad, förutom vid gemensamma böner och personliga vägledningar. Vi följer en fast rytm för bönetillfällen, delar nattvarden med varandra, deltar i några gemensamma ”vägledningar”, har möjlighet att få personlig vägledning och har gott om enskild tid.

Platsen: 

Marielunds stiftsgård ligger naturskönt belägen på Ekerö, inte så långt från Kaggeholm, och erbjuder sköna omgivningar både inomhus och utomhus. Vi kommer samåka dit så långt det är möjligt. Annars går det bussar eller så kan du köra med egen bil. Se www.marielund.org

Kostnad inklusive helpension: 

1860 kr (60 kr extra för handduk och sänglinne)

Tid: 

Start: fredag 13 april kl. 18.00

Avslutning: söndag 15 april ca kl. 16.00

Anmälan eller frågor: info@malarokyrkan.se

Vid anmälan betalas en anmälningsavgift på 200 kr till Bankgiro 5689–2854 eller SWISH 123 105 38 75

Skriv ditt namn, församlingstillhörighet och ”retreat” vid anmälan. 

Resterande belopp betalas senast 31 mars.

OBS! 

Glöm inte att ange specialmat i din anmälan samt om du önskar hyra sänglinne och handduk. Hör gärna av dig om du har några frågor.

Ledare för Mälarökyrkan: Samuel Klintefelt, 08-457 09 13 eller info@malarokyrkan.se

 

 

Sök guds ansikte våren 2018 storbild.jpg

SÖK GUDS ANSIKTE

Under våren 2018 inbjuder vi dig som längtar efter att erfara Guds närvaro på ett djupare sätt. Vi får besök av Staffan Stadell som under många år jobbat som präst och med stor erfarenhet av att be för sjuka, lyssna in Guds tilltal.

Vår längtan med dessa kvällar är att vi ska komma närmare Gud och få uppleva Guds tilltal in i våra liv. Gud har genom den helige Ande gett oss gåvor att upptäcka och bruka till uppbyggelse. Kom med och smaka Guds godhet!

Under våren blir det tre tillfällen:

ONSDAG 21 februari kl 19.00

ONSDAG 14 mars kl 19.00

ONSDAG 18 april kl 19.00